AMH

Om Bands Events Referencer Kunder Kontakt

Om

JBL Music står for det BEDSTE unge og funky New Orleans music fra Denmark og New Orleans. Firmaet booker og står for en håndfuld af de toneangivende danske bands indenfor genren, samt en håndfuld internationale navne med hovedvægt på unge stjerne fra New Orleans. Dertil arrangerer JBL Music de STØRSTE New Orleans events i København såsom Fringe Jazz Fest og New Orleans New Year Jazz Event.

Der er pt. en bølge af unge bands som er inspireret af den nye lyd fra New Orleans. FUNKY brass band, Mardi Gras indian musik og 2nd line grooves er nu en stor del af den danske jazz scene og JBL Music er en vigtig del af denne udvikling.

JBL Music drives af musiker, jazz entreprenør og arrangør Johan Bylling Lang. Han blev født i 1981 og startede som 13-årig med at spille saxofon for senere i 2008 at få sin eksamen som Cand. Musicae, saxofonist og musiklærer fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i København.

Sideløbende med en særdeles AKTIV karriere i adskillige bands og projekter, har Johan Bylling Lang stor kærlighed for at stå bag scenen og få tingene til at ske rent organisatorisk. JBL Music er resultatet og synergien af hans passion for at skabe musik, der kommer ud over scenenkanten og er af højkvalitet.

Nyheder

Mardi Gras Copenhagen arbejder pt. på at få program og planlægning for festivalen 2023. Der er positive tilbagemeldinger hele vejen rundt og de første partnere og støttegivere har allerede meldt sig på banen. Har du indspark til festivalens program eller vil være sponsor eller partner, så skriv til os.


Vi er nu klar med det fulde program til Mardi Gras Copenhagen 2022. Oplev det allerbedste af international og dansk New Orleans musik med bl.a. amerikanske grammy vinder Jon Cleary & Absolute Monster Gentlemen, tribute til legendariske Dr. John, Michael Carøes Gasorleans, fantastiske Zirkus, Tuesday Night Brass Band og street parade gennem Nørrebros gader. Der er virkelig noget at glæde sig til!


JBL Music og JazziVærk projektet Copenhagen Harbour Parade er netop blevet kåret som årets mest innovative koncertformat til Danish Music Award Jazz med motivationen: ”Forrygende, underholdende, illuminerende. En kombination af lys, lyd og bevægelse. Mangfoldighed i både oplevelse og blandt publikum til vands og til lands”.


Bands

Bylling/Bardeleben Project
En drøm blev til virkelighed i foråret 2016, da Niclas Bardeleben og Johan Bylling Lang indspillede deres første album “A Little New Orleans Never Hurt Nobody” i New Orleans med nogle af de bedste unge stjerner fra “The Big Easy”.
Det blev startskuddet til et musikalsk udvekslings-projekt, der senest har budt på andet album i rækken sangerinden Sasha Masakowski fra New Orleans.
Repertoiret består af nye versioner af klassikere fra jazzens sangskat samt nye originale kompositioner af bandet medlemmer.

Jazz Five
Jazz Five tager sit publikum til nutidens New Orleans og leverer et UNIKT show med funky 2nd line grooves, blues, shuffle og jazz’n’roll.
Jazz Five blevet grundlagt i 1996 og har siden spillet over 1000 koncerter lige fra British Columbia over Bornholm til Sydkorea. Hvad enten der er tale om festivaler, jazzklubber eller andre spillesteder, udstråler bandet altid overvældende spilleglæde. Bandet er en storswingende og sveddryppende FESTMASKINE, der inviterer lytteren med til Mardi Gras i New Orleans og leverer et show i topklasse.
Jazz Five modtog i 2014 og 2016 en Danish Music Award Jazz for årets danske børnejazz navn”.
Lineup
Johan Bylling Lang (as,bs)
Jeppe Zacho (ts)

Tuesday Night Brass Band
Tuesday Night Brass Bands musikalske gumbo består af 2nd line, funk, jazz, rhythm’n’blues og soul inspireret af Dr. John, Rebirth Brass Band, James Brown og The Meters. En unik mobil festkaravane, der virkelig kommer ud over scenekanten om det er koncerter, streetparades eller andre events.
Musikken er dybt forankret i rødderne fra New Orleans, men peger samtidig peger fremad, fornyer og tilføjer sit helt eget udtryk.
Bandets består af nogle af landets bedste musikere indenfor jazz og relaterede genre bl.a. fra DR Bigband, Sp-Just-Frost, Jazz Five, Wonderbrazz, Torbjørn Risager Band og Brassflavour.
Bandet har to udgivelser bag sig, senest eksklusiv 12″ limited edition vinyl med originalt materiale.
Mød bandet 2. tirsdag i hver måned på hjemmebanen Drop Inn i København.
Lineup
Bjarke Nikolajsen (tp)
Peter Kehl (tp)
Johan Bylling Lang (s)
Ola Åkerman (tb)
Henrik Silver (sou)
Søren Frost (bd)
Esben Duus (sn)
Mere information:
www.tuesdaynight.dk, www.youtube.com/TNBBCPH, www.facebook.com/TuesdaydayNightBrassBand

Michael Watson (US)
Michael Watson er en af de unge nye talenter fra New Orleans. Han er en fabelagtig sanger og trombonist har i 2012, 2013, 2016 og 2017 optrådt med stor succes i DK.
Michael Watson har spillet med de største navne fra New Orleans f.eks. Shannon Powell, Dirty Dozen Brass Band, Dr. John, Bonerama og Allen Thoussaint. Dertil kommer Dave Mathews, Dee Dee Brigdewater og andre store navne på den amerikanske scene.
Michael Watson kan books med følgende bands:
Jazz Five
Tuesday Night Brass Band
Michael Watson Band
Special guest/solist
Videoer:
Tuesday Night Brass Band feat. Michael Watson
Jazz Five feat. Michael Watson
Michael Watson “In a mellow tone” (Duke Ellington)
Mere information
www.jazzfive.dk, www.facebook.com/jazzfive, www.youtube.com/jazzfivecph

Johan Bylling Lang Organ Quintet
Johan Bylling Lang Organ Quintet spiller groovy orgel-jazz. Al musikken er komponeret af Johan Bylling Lang INSPIRERET af forbilleder som Cannonball Adderley, Donald Harrison Jr., David “Fathead”Newman og ikke mindst orgeljazzens store mestre som Lou Donaldson og Ronnie Cuber.
Bandets albums ”Doin’ My Thing” (2012) og “Up For Grabs” (2014) fik pæne ord med på vejen af landets anmeldere. De to udgivelser tager lytteren gennem funky New Orleans 2nd line, bluesy mambo til dansabel bebob twist.
Johan Bylling Lang Organ Quintet består af førende musikere fra det københavnske musikmiljø med hammondorgel legenden Kjeld Lauritsen i front samt yngre kræfter som svenske Björn Ingelstam på trompet
Lineup
Johan Bylling Lang (as,bs)
Björn Ingelstam (tp)
Kjeld Lauritsen (org)
Andreas Fryland (dr)
Jesper Agesen (g)
+ special guest: Michael Watson (tb)
Mere information
www.johanbyllinglang.dk, www.facebook.com/johanbyllinglang, www.youtube.com/johanblang

Events

FRINGE JAZZ FEST
En unik helhedsoplevelse af New Orleans kultur under Copenhagen Jazz Festival på Pumpehuset og i Pumpehusets Byhave.
New Orleans kulturfestivalen Fringe Jazz Fest indtager under Copenhagen Jazz Festival Pumpehusets Byhave og indendørs scener. Med mere end 20 koncerter med danske og udenlandske topnavne, artist talks, jazzbanko, workshops, nattefester, soul-food og streetparade, er der lagt op til musikalske festivalfyrværkeri for øregange og dansegulv.
Fringe Jazz Fest foregår 5.-13. juli 2019 og rammer bredt rent musikalsk med alt fra traditional jazz, funk, soul og brassband. Mød navne som blandt andet Hot 8 Brass Band, Jamison Ross, Emil De Waal+ Old News, Louis Armstrong Tribute og New Orleans Soul Night.
Fuldt program offentliggøres 1.april 2019.
Besøg Fringe Jazz Festival her: Website, Facebook

New Orleans New Year Jazz Event (NONYJE)
New Orleans New Year Jazz Event finder sted anden weekend i januar hvert år. Minifestivalen fejrer ung funky New Orleans Music i Danmark og bands som Six City Stompers, Esben Just, Wonderbrazz, Jazz Five, Tuesday Night Brass Band, Michael Watson, Astro Buddha Agogo og NOLA Love Manifest har stået på scenen siden eventen startede i 2012. Dertil Mardi Gras Indian, Gerald French fra New Orleans.
Den nye danske lyd af New Orleans havde brug for en base til at vise sit værd og evne til at lave et brag af en fest og NONYJE er blevet en sådan.
Næste festival finder sted 10.-11.januar 2020. Check
Besøg NONYJE facebook side: www.facebook.com/nonyje

Referencer

Mangler

Kunder

Mangler

Kontakt

Mangler